Henningsvær-charteret – Imagining Ocean Futures er et møte mellom kunstnere og forskere, som sammen vil lage en arena for å drøfte og diskutere ‘de tre økonomiene’ knyttet til havet: mat, transport og utvinning av råmaterialer, og videre, hvordan disse påvirker etikk og miljø.

I tråd med LIAFs fremtidsperspektiv tenker deltakerne seg at møtet finner sted på et tidspunkt omtrent 50 år fra nå. Målet med møtet er å legge grunnlaget for å utforme et dekret (en erklæring) som beskriver noen av de fundamentale verdier og prinsipper, ansvarsområder og samarbeidsformer som vil ha oppstått ut fra utforskning og utnyttelse av havområdene – utforskning og utnyttelse som da allerede ligger i fortiden.

Henningsvær-charteret er organisert i samarbeid med: Thyssen-Bornemisza Art Contemporary–Academy (TBA21), en uavhengig plattform for kulturproduksjon og tverrfaglig forskning på havområder, Trondheim Kunstakademi og det strategiske forskningsområdet NTNU Havrom ved Norges teknisk-vitenskapelige universitet (NTNU).

Åpent for publikum følgende tider:

FREDAG, 29. SEP:
17:00 – 19:00: Utforming av charteret, del 1

 

LØRDAG, 30. SEP:
14:00 – 16:00: Utforming av charteret, del 2
16:00 – 17:00: Pause
(LIAFs utstillinger er åpne. Eglé Budvytytés performance starter 16:00 ved Trevarefabrikken)
17:00 – 18:00: Henningsvær-charteret ferdigstilles
18:30 – 20:00: Kunstneriske perspektiver

Samtale mellom Berit Kristoffersen, Lone Nikolaisen og Philip Steinberg om Lofoten og hvilken betydning kunst, litteratur, film og aktivisme kan spille for å skap et bevisst forhold til havområdene.

Presentasjon av utrdag av arbeider av kunstnerne Jana Winderen, Susanne Winterling og Lisa Rave, etterfulgt av en samtale mellom kunstnerne og kuratorene Heidi Ballet (LIAF 2017) og Stefanie Hessler (TBA21)

Se biografier for alle deltakerne her

Håkon With Andersen
Jennifer Leigh Bailey
Heidi Ballet
Terje Finstad
Stefanie Hessler
Milena Hoegsberg
Kriss Rokkan Iversen
Jeremy Jackson
Geir Johnsen
Berit Kristoffersen
Maxime Lesage
Astrida Neimanis
Lone Nikolaisen
Yngvar Olsen
Lisa Rave
Markus Reymann
Ingrid Schjølberg
Florian Schneider
Philip Steinberg
Jana Winderen
Susanne M. Winterling


Henningsvær-charteret er støttet av Forskningsrådet, Kulturnæringsstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge og stiftelsen Fritt Ord